×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Skövde anställer tio funktionsnedsatta

2012-04-13, Tidningenvision.se

Skövde kommun ska anställa tio ungdomar med funktionsnedsättning. Detta för att föregå näringslivet med gott exempel.

I Skövde kommun är i dagsläget 70 ungdomar med funktionsnedsättning arbetslösa. För att de inte ska riskera att hamna i ett livslångt utanförskap så tänker Skövde kommun anställa tio av dem inom olika förvaltningar.

Som kommunens största arbetsgivare vill man ta ett samhällsansvar säger Janne Ekström, arbetsmarknadschef i Skövde kommun.

– Den här målgruppen har det absolut svårast att komma in på arbetsmarknaden, många får aldrig ens komma på anställningsintervju. Men det finns en massa resurser som inte nyttjas. Alla har fördelar men man måste få chansen att vissa det också. Skövde kommun är en stor arbetsgivare och ska föregå med gott exempel gentemot näringslivet. Då kanske de får dåligt samvete, säger han.

Kommunen kommer att få ett antal personer rekommenderade från Arbetsförmedlingen som de sedan kommer att placera ut på lämpliga avdelningar inom kommunen. Förhoppningen är sedan att de på sikt får arbete och egen inkomst hos andra arbetsgivare.

– Jag har inte hört talas om någon annan kommun som satsat så som vi gör nu. Men andra kommuner kanske följer efter det här nu, säger Janne Ekström.
 

Johanni Sandén

johanni.sanden@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum