×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Sjukhusaffär nära att stoppas

2012-04-02, Tidningenvision.se

Nyligen fick Capio AB fortsatt förtroende att driva S:t Görans sjukhus i Stockholm. Samtidigt står det klart att bolaget lät bli att följa avtalet om att lämna information till konkurrenterna i upphandlingen.

För att alla anbudsgivare i en upphandling ska behandlas lika krävs att de har tillgång till samma information. Men Capio AB, som har drivit S:t Görans sjukhus de senaste åren, vägrade att lämna ut nödvändig information till sina konkurrenter under anbudstiden, trots att det ingår i det förra avtalet med Stockholms läns landsting, skriver Dagens Nyheter.

Landstinget hotade då med att ta tillbaka sjukhuset i egen regi och att stämma Capio. Med det förblev just hot, och i stället vann Capio upphandlingen.

Till Dagens Nyheter säger landstingsdirektören, Catarina Andersson Forsman, att Capio kompletterade med information i sista stund, och att bolaget själv hade billigaste och bästa anbudet.
Andra anbudsgivare kan komma att begära att beslutet omprövas.
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum