×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Region Skåne anlitar rekryteringsföretag

2012-04-26, Tidningenvision.se

För att klara bemanningen inom landstinget har Region Skåne valt att anlita en rekryteringsfirma. Något som blir allt vanligare för landstingen, rapporterar Ekot.

Rekryteringsföretaget Medrek har fått i uppgift av Skånes universitetssjukhus att rekrytera de sista 120 som saknas som sommarvikarier. Om man hittar till exempel en sjuksköterska som sjukhuset vill anställa så får de betala en engångssumma. 25 000 kronor för en specialistsjuksköterska och 20 000 kronor för en sköterska utan specialistkompetens.

– Vi har ju jättesvårt att få tag på specialistsjuksköterskor så det tycker jag låter som en billig penning egentligen. Det skulle kunna vara någonting som andra landsting också ska fundera på, säger Mats Udin, ordförande i den förening som organiserar personaldirektörer i Sveriges landsting, till Ekot.

Nu tror man att rekryteringsbolag kan bli ett allt vanligare hjälpmedel vid bemanning.

– Ja, det blir alltid fler och fler. Det är alltifrån små privata aktörer, det kan vara små kliniker, till landsting och större aktörer på marknaden, som vissa sjukhus et cetra, säger Christina Harbom, rekryteringsansvarig på Medrek, till Ekot.

Johanni Sandén

johanni.sanden@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum