×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Regeringen vill stärka budgetrådgivare

2012-04-17, Tidningenvision.se

Att ha stora skulder som man inte klarar av att betala av blir allt vanligare. Därför vill regeringen att de kommunala budget- och skuldrådgivarnas roll ska utvecklas.

Fler än 400 000 personer har idag skulder hos Kronofogden. Det är ett stort folkhälsoproblem som kostar samhället 30 till 50 miljarder kronor per år, om man räknar med sjukvårdskostnader och produktionsbortfall.  Det är särskilt allvarligt att många unga i åldrarna 18 till 25 år har svårt att betala av sina skulder, anser konsumentminister Birgitta Ohlsson (FP).

– Från samhällets sida behövs ett samlat grepp för att hjälpa de som fastnat eller riskerar att fastna i skuldfällan, säger hon i ett pressmeddelande.

Utredaren har därför fått i uppdrag att särskilt titta på hur de kommunala budget- och skuldrådgivarnas arbete kan förbättras för att få bukt med problemet. Dessutom ska utredaren kartlägga varför man hamnar i skuldfällan, vilka följder det får och vad man kan göra för att förebygga problemet.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum