×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Personalen känner sig förlöjligad i media

2012-04-11, Tidningenvision.se

För två veckor sedan fick Perstorps kommun oväntad medial uppmärksamhet då det rapporterades att personalen fått sitt fikabröd indraget. Men något utbrett gratisfikande förekom inte. Nu känner man sig förlöjligade i medierna.

Det började med att det uppdagades att en avdelning inom kommunen handlat in fikabröd på kommunens Ica-kort. Det fick kommunledningen att reagera med att ta fram en policy för representation.

–Det har skett på ett sånt sätt att kostnaderna har vida överstigit det man förväntar sig och det har varit orättvist mot de andra. Kommunen betalar för kaffet men det är inte skattebetalarnas uppgift att betala de kommunanställdas bröd till fikat, säger kommunstyrelsens ordförande Arnold Andréasson (C).

Kvällstidningarna nappade på nyheten att kommunen skulle sluta betala för de anställdas bakverk till fikat. Men kommunen har aldrig betalt för något fikabröd, det var bara en liten avdelning på fem personer som missbrukat sitt Ica-kort. 

–Samtliga tycker att det var fruktansvärt att vi blev uthängda och förlöjligade när ingen fått reda på sanningen. Jag blir förbannad på att kommunledningen inte har varit raka med det här och sagt hur det varit, säger Eva-Lena Andreasson, redovisningsekonom i Perstorp kommun.

Men Arnold Andréasson menar att man inte kunnat göra så mycket åt rapporteringen i kvällstidningar och radio.

–Vi kan inte kommentera vad vi inte har. Vi har inte uttryckt någonting, det är ju medierna som dragit de här slutsatserna. Vi kan inte diktera vad som står i medierna, de skriver det budskap som är intressant för att sälja lösnummer, säger Arnold.
Att man nu ska ta fram en policy för hela kommunen tycker Eva-Lena Andreasson är trams.

–Det är så löjligt. Har inte kommunchefer bättre saker att hålla på med så är det verkligen dåligt. Alla vi andra 495 som jobbar i kommunen vet ju vad som gäller och betalar vårt fikabröd själva. 

Arnold Andréasson har tidigare varit verksam inom näringslivet där han säger att man är väldigt noga med sådana här frågor.

–Om det är en liten eller stor fråga har ingen betydelse. Har det missbrukats inom kommunen så räcker det för mig.

Skattepengarna ska användas rättvist. Det här var på gränsen till att polisanmälas så då är det inte konstigt att vi går in och reglerar.

Men är det nödvändigt att göra en policy om det här?

–Vi konstaterade att det regelsystemet som fanns inte var tillräckligt. Jag vet inte om det missbrukas på andra ställen inom kommunen men politiken ska stå för ett regelsystem. Nu ska vi se över allt som har med representation att göra.
 
 

Johanni Sandén

johanni.sanden@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum