×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Övervakning av personal stoppas

2012-04-17, Tidningenvision.se

Datainspektionen förbjuder ett bussbolag i Varberg att filma sin personal på arbetstid. Bolaget satte upp kameror för att kunna utreda eventuella skador eller brott.

Bussbolaget har totalt tio kameror på anläggningen i Varberg. Syftet är att minska riskerna för vandalism och inbrott samt att upptäcka brister i säkerheten i verkstaden.  Inspelningarna har aldrig behövt användas, men bolaget hänvisar till att man haft nytta av kameror på andra anläggningar där det förekommit inbrott och bränder.

Men Datainspektionen anser att kameraövervakningen strider mot personuppgiftslagen. För att kameraövervakning inte ska vara kränkande krävs att det finns ett påtagligt behov av övervakningen, och det har inte bolaget kunnat visa, menar Datainspektionen. I vart fall inte att det behövs på arbetstid.

Bolaget måste göra en bättre analys, anser Datainspektionen som också tycker att informationen till personal om när, var och varför övervakningen sker är för dålig.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum