×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Övertiden ökar kraftigt

2012-04-19, Tidningenvision.se

En ny rapport från TCO visar att övertidsuttaget ökat med 10 procent de senaste två åren. Bara förra årets sammanlagda övertid motsvarar i antal timmar 115 000 heltidsjobb.

TCO tycker att det är ett problem att arbetsgivarnas ökade behov inte leder till fler nyanställningar.

– Det är en kombination av att arbetsgivarna riskminimerar, samtidigt som också staten bör ta ett större ansvar för att företagen ska ha rätt utbildad arbetskraft att anställa, säger Eva Nordmark, TCO:s ordförande, till Dagens Nyheter.

Mest betald övertid arbetar manliga privatanställda tjänstemän medan akademiker i privat och offentlig sektor arbetar mest obetald. Minst övertid arbetar medlemmarna i LO.

Många tjänstemannagrupper tror felaktigt att de genom individuella avtal, där man byter övertid mot en veckas extra semester, avtalat bort lagens övertidsbegränsning på 200 timmar per år, högst 50 timmar per månad. Det innebär att de jobbar mer övertid och trots den extra semestern får en genomsnittlig längre arbetstid.

Cheferna måste ges förutsättningar att ha koll på sin personals arbete även när de arbetar flexibelt.  

– Det är också viktigt att arbetskamrater ser varandra och tillsammans lyfter frågan om arbetsbelastningen är ohållbar, säger hon till Dagens Nyheter.

Johanni Sandén

johanni.sanden@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum