×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Oro för svag a-kassa

2012-04-18, Tidningenvision.se

Majoriteten av svenskarna litar inte på samhällets stöd om de mister jobbet. Förtroendet för sjukförsäkringen är också lågt.

En stor del av svenskarna litar inte på stödet från samhället om de skulle drabbas av sjukdom eller bli arbetslösa. Det visar en undersökning från LO, som Svenska Dagbladet tagit del av.

Av 3 000 personer som tillfrågades i mars uppger 56 procent att de tycker det är svårt att lita på stödet om de förlorar jobbet. 50 procent tycker att ersättningen i a-kassan ska höjas.

Misstron är ännu större när det gäller sjukförsäkringen. 60 procent litar inte på stödet om de skulle bli sjuka. Tilltron lägst bland dem med låga inkomster.

Nyligen visade fackförbundet Kommunal i en rapport att allt färre får ut 80 procent av sin lön om de blir sjuka. Kommunal kräver att taket i sjukförsäkringen ska höjas, och befarar annars att fler måste teckna dyra privata försäkringar.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum