×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Orimlig arbetsbörda för LSS-chefer

2012-04-10, Tidningenvision.se

Två enhetschefer på socialförvaltningen i Trelleborg har en orimlig arbetsbelastning. Situationen är hälsofarlig, menar Arbetsmiljöverket, som kräver åtgärder.

Enligt Arbetsmiljöverkets rapport ansvarar de två enhetscheferna, som arbetar inom assistansenheten på socialförvaltningen, för cirka 300 kontaktpersoner, ledsagare och personliga assistenter. De har också medarbetarsamtal med de 100 personliga assistenterna varje år.

– Enhetscheferna har varit överbelastade en längre tid. De har fått mer och mer att göra, säger Kenneth Johansson, ordförande för Visions Söderslättavdelning till tidningen Trelleborgs Allehanda.

I rapporten beskriver de två LSS-cheferna sig som otillräckliga och mycket trötta. Arbetsmiljöverket konstaterar att situationen är en hälsofara både för de två cheferna men även för de anställda eftersom arbetsmiljöarbetet riskerar att bli lidande av den orimliga arbetsbelastningen.

Redan innan Arbetsmiljöverket kom på besök i januari hade kommunen börjat åtgärda problemen. Enligt chefen på personalenheten på socialförvaltningen har en administratör anställts och företagshälsovården kommer att kopplas in för att få ordning på arbetsmiljön.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum