×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nej till tvång att ta emot flyktingbarn

2012-04-23, Tidningenvision.se

Sveriges Kommuner och Landsting säger nej till migrationsminister Tobias Billströms (M) krav på att kommuner ska kunna tvingas ta emot ensamkommande barn och unga.

Migrationsverket har allt svårare att få kommunerna att ta emot tillräckligt många ensamkommande asylsökande flyktingbarn. Trots att kommunerna förra året tog emot fler än någonsin tidigare vill Tobias Billström redan den här mandatperioden införa möjligheter att tvinga kommunerna.

– Regeringen gör ju bedömningen att det finns resurser att ta emot. Det viktiga är att det införs en sista möjlighet för Migrationsverket att placera barn även i kommuner där det inte finns en regelrätt överenskommelse, säger han till SVT.

Men kommunerna är kritiska och Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, anser att ett tvång inte är lösningen på problemet.

– Vi  har ett system som riggades för att ta emot cirka 400 ensamkommande ungdomar om året. I år beräknas över 3000 barn och unga söka asyl i Sverige. Regeringen måste skapa ett flexiblare system, inte ett mer stelbent, säger Lennart Gabrielsson, 1:e vice ordförande för SKL.

SKL vill bland annat att ersättningarna till kommunerna ska höjas så att det täcker kostnaderna för skolgången. Systemet måste också kunna hantera att antalet asylsökande varierar från år till år.

Lennart Gabrielsson tycker inte heller att alla ensamkommande behöver bo på omsorgsintensiva HVB-hem som krävs med nuvarande lagstiftningen. I stället efterlyser han olika boendeformer.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum