×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Molntjänster vanligare i kommunerna

2012-04-12, Tidningenvision.se

Kommunerna kan spara flera miljoner på att placera sina e-postservrar utomlands. Men den så kallade molntjänsten är inte helt förenlig med personuppgiftslagen, skriver Dagens Samhälle.

En knapp femtedel av Sveriges kommuner hade sina e-postservrar placerade utomlands förra året. Det finns stora pengar att tjäna på att slippa underhålla och uppdatera egna servrar och program.

Salem är an av de första kommuner som flyttat sina kontorsstödsprogram och mejl till Google-molnet där det skickas via internet till servrar i USA eller Europa där de lagras. Med det räknar man att spara mellan 10 och 14 miljoner på tre år.

Känsliga personuppgifter inom till exempel socialtjänsten och skolan kommer dock inte lagras på de internationella servrarna.

Enligt Datainspektionen (DI) är dock molntjänsterna svåra att förena med personuppgiftslagen och myndigheten har riktat hård kritik mot de otydliga villkoren i avtalet mellan Salem och Google.
- Det är inte så att molnet är i strid med personuppgiftslagen, men man måste veta vad man gör. Vi har uttryckt en ganska stor tveksamhet när det gäler hanteringen av känsliga personuppgifter i molnbaserade tjänster, säger DI:s generaldirektör Göran Gräslund till Dagens Samhälle.

Salems IT-chef, Tony Söderlund, är dock hoppfull med att man kan lösa problemen som man fått kritik för.
– Jag tror och hoppas att vi får klartecken från DI. I så fall kommer molntjänster i offentlig verksamhet att explodera, jag vet många kommuner som står med fingret på tryckknappen, säger han till Dagens Samhälle.

Johanni Sandén

johanni.sanden@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum