×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Lärarförbundet ställer fack mot varandra

2012-04-18, Tidningenvision.se

Lärarförbundet uppmanar Sveriges Kommuner och Landsting att hålla emot lönekraven från andra yrkesgrupper inom offentlig sektor. Orsak: Att lärarna i stället ska få mer.

Visions lönekrav i avtalsförhandlingarna med Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, ligger på 3,6 procent. Men nu uppmanar Lärarförbundets förhandlingschef, Mathias Åström, SKL att inte ge efter för kraven från Vision och de andra fackförbunden inom offentlig sektor. Detta för att ge mer löneutrymme till lärarna, skriver Dagens Nyheter.

– Arbetsgivarna måste välja vilken grupp de vill satsa på. Kan inte alla kommunanställdas löner höjas påtagligt bör de välja lärarna framför andra, säger han till tidningen.

Mathias Åström menar att de bästa krafterna behöver lockas till läraryrket, annars minskar välfärden.

Annika Strandhäll, förbundsordförande i Vision, håller såklart inte med om att läraryrket skulle vara viktigare än vissa andra yrkesgrupper. Men hon tänker inte gå till motangrepp mot Lärarförbundet för dess utspel.

– Om det är en strategi som Lärarförbundet tror på får de stå för det, men avtalsförhandlingar avgörs inte i en artikel i DN, säger hon till Tidningen Vision.

I stället fortsätter Vision, enligt Annika Strandhäll, att stenhårt driva frågan om att jämna ut de strukturella löneskillnaderna.

– Och det är klart, störst framgång får vi förstås om vi gemensamt i sektorn driver det kravet.
 
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum