×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Konfliktvarsel för personliga assistenter

2012-04-11, Tidningenvision.se

Fackförbundet Kommunal varslar om konflikt för personliga assistenter vid privata vårdbolag. Konflikten som börjar nästa vecka sker genom en nyanställningsblockad.

Kommunal tar strid för att få upp lönen för personliga assistenter som tjänar i snitt 19 500 kronor i månaden. Förhandlingarna med Vårdföretagarna är låsta och nu varslar Kommunal om konflikt.

Förbundet kräver månadslön i stället för timlön och löneökningar på 960 kronor i månaden.

Varslet sker i form av en nyanställningsblockad, som innebär att inga nya får anställas efter den 20 april. De privata vårdbolag som berörs är Frösunda, Humana Assistans, Olivia, Inre Kraft i Norr och Nordströms Assistans.

I ett pressmeddelande slår Vårdföretagarna fast att det är orimligt att Kommunal kräver större löneökningar än de 2,6 procent som övriga arbetsmarknaden har enats om.

– Innan påsk föreslog vi för Kommunal att gemensamt gå till frivillig medling för att föra förhandlingarna framåt och undvika stridsåtgärder. Detta avvisade Kommunal, uppenbarligen till förmån för konflikt, säger Lars Nilsson, avtalsansvarig Vårdföretagarna.
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum