×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommun vill införa rökförbud

2012-04-12, Tidningenvision.se

Karlskrona kommun vill inte längre att de anställda ska få röka under arbetstiden, skriver Blekinge Läns Tidning.

Kommunen vill införa ”Rökfri arbetstid” som innebär att de anställda inte ens ska få röka under rasterna. Det ska inte heller gå att flexa ut för att röka. Endast lunchen är fredad från förbudet då den inte är betald och inte räknas som arbetstid.

En förbättrad arbetsmiljö är syftet bakom förbudet och ska gälla alla verksamheter och förtroendevalda i förvaltningar, nämnder och kommunala bolag.

Från fackligt håll är man inte så pigga på idén.
– Visst är det bra att försöka förmå folk att sluta röka. Men vi tror inte på förbud på det här sättet. Hur ska man hålla koll på vem som röker? Innebär det att någon ska jaga medarbetare? undrar Kommunals sektionsordförande i Karlskrona Maria Wanner.

Kostnaden för projektet som skulle innehålla rökavvänjningskurser, informationsmaterial och vikarier är beräknat till 1 150 000 kronor.

”Rökfri arbetstid” är planerad att börja gälla från och med 1 januari 2013.
 

Johanni Sandén

johanni.sanden@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum