×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Journalsystem ett måste till hösten

2012-04-18, Tidningenvision.se

Landstingen kan gå miste om flera miljoner om de inte infört journalsystemet Nationell patientöversikt innan den 30 september, skriver Läkartidningen.

Nationell patientöversikt, NPÖ, är en tekniklösning som gör det möjligt att ta del av journalinformation om en patient mellan olika vårdgivare och journalsystem. Syftet är att patienten snabbt ska kunna få rätt vård oavsett plats och vårdgivare.

Tidigare var det årsskiftet som gällde men nu vill Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, att anslutningen sker redan den 30 september. För att landstingen ska klara det nya tidskravet så erbjuder man en belöning: anslutningen är ett villkor för att ett landsting ska få pengar från årets patientsäkerhetspott på 525 miljoner kronor.

– I grunden tycker jag att beskedet har haft en positiv effekt. Det har satt fart på landstingen, säger Andreas Mårtensson, som är projektledare för införandet av NPÖ i Sverige, till Läkartidningen.

I Örebro läns landsting införde man systemet redan 2008 i ett pilotprojekt. Örebro fick då bakläxa från Datainspektionen som menade att landstinget brutit mot patientdatalagen då man varit för dålig på att informera patienterna om att deras uppgifter har lämnats ut till annan vårdgivare. 

– Det känns bra att Datainspektionen gjort en tillsyn i ett så tidigt läge. Vi kunde rätta till det de haft synpunkter på, och sedan fick tjänsten en OK-stämpel i rumpan, säger Andreas Mårtensson till Läkartidningen.

Johanni Sandén

johanni.sanden@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum