×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

JO-granskning om rätt att protestera

2012-04-13, Tidningenvision.se

En tidigare förvaltningschef i Växjö får viss kritik av JO. Fallet gäller om han försökt hindra personalen att protestera mot en privatisering.

Växjö kommun beslutade förra våren att städningen av kommunens skolor skulle konkurrensutsättas. Fackförbundet Kommunal protesterade genom en namninsamling bland personalen, vilket fick chefen att skicka ut ett mejl om hur protestlistorna skulle hanteras.
 
Formuleringen ”Det är viktigt att de som skriver på listorna själv funderar på sitt uppdrag”, uppfattades som ett hot om repressalier, och chefen JO-anmäldes.
 
Men Justitieombudsmannen håller inte med om att chefen försökte inskränka de anställdas yttrandefrihet. Anledningen är att mejlet endast var avsett för rektorerna. Avsikten med formuleringen ”fundera på sitt uppdrag” syftade på att rektorerna skulle tänka ett varv till innan de själva skrev på eftersom de skulle verkställa konkurrensutsättningen.   
 
Däremot tycker JO att chefen förtjänar viss kritik för sitt sätt att hantera ärendet. Chefen skickade nämligen en kopia av sitt mejl även till facket, utan att upplysa om att anvisningarna bara gällde rektorerna. Därmed spreds ett otydligt budskap om kommunens syn på de anställdas rätt att uttrycka sina åsikter, konstaterar JO.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum