×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fördomar hindrar äldre att jobba längre

2012-04-19, Tidningenvision.se

Taskiga attityder hos arbetsgivarna och höga kostnader. Det är de största hindren för att få äldre att jobba längre, visar ett nytt delbetänkande från Pensionsåldersutredningen.

Fakta

Idag går sju av tio i pension vid 65 års ålder, trots att det inte längre finns någon officiell pensionsålder. Idag kan den som vill gå i pension vid 61 års ålder, men får då räkna med att klara sig på mycket mindre pengar. Vid 67 års ålder kan arbetsgivaren under en månads tid säga upp personen i fråga utan att ange något skäl.
 

Det kostar arbetsgivaren fyra gånger så mycket att betala in tjänstepensionspremier för en 65-åring jämfört med för en 40-åring.  Dessutom är det många arbetsgivare som tycker att äldre är långsamma och sämre på att anpassa sig, vilket tidningenvision.se tidigare rapporterat om. Att det är dyrare att ”köpa ut” äldre arbetskraft när arbetsgivaren måste skära ner är ytterligare en faktor som gör det svårare för äldre att hålla sig kvar på jobbet. Det är heller inte tillräckligt lönsamt för individen - särskilt inte för låginkomsttagare - att fortsätta jobba efter 65 års ålder, slår utredarna fast.

Hälsovinsten av att fortsätta jobba efter 65 års ålder är dock något som troligen underskattats, anser utredningssekreteraren Viktoria Bergström.

- Därför bör samtliga parter byta fokus och jobba för att förlänga arbetslivet, säger hon.
 
 

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum