×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Facklig kritik mot vårproppen

2012-04-16, Tidningenvision.se

Att få in unga och utrikesfödda på arbetsmarknaden står i fokus i regeringens vårproposition. Men jobbpolitiken imponerar inte på TCO.

Skuldkrisen dämpar BNP-tillväxten vilket försvagar arbetsmarknaden. Regeringen vill därför stärka jobbförutsättningarna för grupper med svag förankring på arbetsmarknaden, som unga och utrikes födda, skriver Anders Borg och övriga allianspartiers ekonomiska talesmän på DN Debatt.

Regeringen vill till exempel införa en lärlingsprovanställning för ungdomar under 23 år. Regeringen överväger också att underlätta nyanlända invandrares möjligheter att få jobb med praktik och förkortade väntetider för kommunala åtgärder.

Det råder brist på bostäder i storstadsregionerna och därför vill regeringen göra det lättare att hyra ut sin lägenhet i andra hand. Mer än 400 nya lägenheter per år ska också byggas.

Enligt vårpropositionen kommer statsbidragen till kommunerna i år att minska med 2 miljarder kronor, eftersom det tillfälliga stödet under krisåren upphör.
Under 2013 beräknas bidragen öka med 800 miljoner kronor till följd av utbildningsreformer.

TCO är inte imponerade av regeringens proposition. Ordförande Eva Nordmark vill se fler satsningar på ungdomar och utbildning.

-Sverige behöver satsa på utbildning och kompetensutveckling för att möta arbetsmarknadens behov. Bristen på rätt utbildad arbetskraft är ett tillväxthinder för många företag idag, säger hon i ett pressmeddelande.

Även IF Metall saknar satsningar på arbetslösa.

- Regeringen har total avsaknad av satsningar på yrkes- och arbetsmarknadsutbildning, infrastruktur, forskning och utveckling. Det går inte att driva en jobbpolitik med passivitet, säger Anders Ferbe, ordförande i ett pressmeddelande.
 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum