×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Enhetschef lurades på 50 000 kronor

2012-04-04, Tidningenvision.se

En chef i Mullsjö kommun lurades att skriva under ett annonsavtal på drygt 50 000 kronor. Men den anställde hade inte rätt att ingå avtal och kommunen kommer inte betala.

–Det är ren lurendrejeri, säger Ulf Bertils, IT-chef i Mullsjö kommun.

Kvinnan var ny på jobbet som enhetschef inom hemtjänsten då ett annonsföretag ringde upp. Säljaren förklarade att om hon ville säga upp ett annonsavtal skulle hon skriva under ett avtal. Där stod dock i finstilt text att undertecknaren accepterade att betala för åtta annonser på sammanlagt drygt 50 000 kronor.

Ulf Bertils konstaterar att det inte är första gången kommunen utsätts för likande bluffavtal. Därför har de inskrivet i regelverket att bara IT-chefen och kommunchefen har rätt att skriva under annonsavtal.

–Företaget kommer säkert att skicka en faktura, men vi kommer inte betala. Vi kommer att hänvisa till att de är skyldiga att ta reda på vem som är firmatecknare i Mullsjö kommun, säger Ulf Bertils.

Kommer hemtjänstchefen att få en reprimand för att hon skrev under avtalet?

–Nej, hon var ny på jobbet och blev duperad av skickliga bedragare. Det var en stressad situation för henne.
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum