×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Demensboende byter ut personal

2012-04-03, Tidningenvision.se

I går blev det klart att Lex Sarah-anmälda Torsiliahemmet i Torshälla får en nystart. De anställda kommer att omplaceras och ny personal kommer att tillsättas.

I fredags var Socialstyrelsen och besökte Torsiliahemmet och i går beslutade kommunen att all nuvarande personal ska delas upp och flyttas till andra verksamheter. Istället kommer ny personal att flyttas in på demensboendet.

– Det är ett ganska stort beslut men jag tror att det här blir jättebra. Eller jag vet att det blir jättebra. Det handlar ju om att vi är tvungna att bryta den negativa kultur och stärka kompetensen och förtroendet, säger Monija Johansson, enhetschef på Torsiliahemmet.

Boendet fick sex Lex Sarah-anmälningar under januari och februari varav en av dem nu ska skickas till Socialstyrelsen. Anmälningarna berörde alla brister i omvårdnaden som bristande hygien och otillräcklig motion.

Monija Johansson började som enhetschef på boendet i juli förra året och har sedan dess jobbat med att försöka bryta dtn negativa mönster som fanns på boendet.

– Det är en gammal kultur som legat kvar. Vi har gjort flera olika försök att bryta trender och skapa nya rutiner. Men man faller tillbaka i gamla mönster med kommunikationssvårigheter och olika förhållningssätt bland de anställda.

Vad har du gjort för att försöka bryta den här negativa kulturen?
– Den ena delen är att jag har jobbat jättemycket med att sätta rutiner och andra delen att ändra den psykosociala arbetsmiljön genom samtal och prat om värdegrund.

När kommer förändringarna genomföras?
– Inom en rätt snar framtid. Vi gör i ordning tidsplanen just nu.

Torsiliahemmet har tio anställda och tolv boende.
 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum