×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Byggjobb upphandlas mest

2012-04-20, Tidningenvision.se

Svenska myndigheter gör nästan 19 000 upphandlingar på ett år, visar ny statistik från Konkurrensverket. Hälften görs av kommuner och landsting, och flest upphandlingar gäller byggentreprenader.

Konkurrensverket har kartlagt hur många annonserade upphandlingar som görs på ett år, vad som upphandlas mest, vilka som upphandlar och hur många anbudsgivare som deltar.

Under 2010 gjordes totalt 18 755 annonserade upphandlingar, varav 42 procent i kommunerna och 8 procent i landstingen.  
40 procent av alla upphandlingar, cirka 7500 stycken, gällde byggentreprenader, så kallade anläggningsarbeten. Näst vanligast är arkitekt- och byggtjänster som stod för ungefär 10 procent. Längre ner på listan hamnar bland annat sjukvård och sociala tjänster (4 procent) och utbildning (3 procent).

Konkurrensverket konstaterar att statistiken om hur mycket pengar det upphandlas för är osäker. Bland annat eftersom en stor del av alla annonser saknar uppgifter om belopp.

Det totala värdet av alla upphandlingar brukar beräknas till 500-600 miljarder kronor per år, och då ingår även upphandlingar som inte behöver annonseras.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum