×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Brister på förlossningsklinik

2012-04-04, Tidningenvision.se

Kvinnokliniken på Sundsvalls sjukhus får kritik från Socialstyrelsen för att man inte åtgärdat brister på avdelningen trots krav på åtgärder. Myndigheten anser att patientsäkerheten är hotad.

Mellan 2008 och 2010 gjordes sju lex Maria-anmälningar på kvinnomedicinskt centrum, KMC, på Sundsvalls sjukhus. Bland de sju finns två dödsfall och två fall där barn fått hjärnskador till följd av syrebrist vid födseln.

I samband med lex Maria-anmälningarna föreslogs flera åtgärder som Socialstyrelsen nu bedömer aldrig har vidtagits eller bara delvis vidtagits.

Socialstyrelsen anser därför att patientsäkerheten på förlossningskliniken är hotad. Den främsta orsaken till anmälningarna tros vara att de utarbetade rutinerna inte följs på grund av tidsbrist.

– Ett annat problem är att personalen upplever att ansvarsfördelningen mellan läkare och barnmorskor är otydlig i akutsituationer, säger Socialstyrelsens inspektör Carina Lindström i ett pressmeddelande.

Förre verksamhetschefen på avdelningen, Kenneth Challis, har tidigare kritiserat besparingarna på avdelningen. Han fick lämna sin post i maj förra året.

Socialstyrelsen kräver nu att Landstinget Västernorrland vidtar åtgärder för att komma till rätta med bristerna. En uppföljning av Socialstyrelsen kommer att göras under hösten.

Johanni Sandén

johanni.sanden@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum