×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Böter för stressade socialsekreterare

2012-04-26, Tidningenvision.se

Socialsekreterare i Borås har det för stressigt på jobbet. Kommunen kan tvingas betala 200 000 kronor i böter.

Under våren 2008 besökte Arbetsmiljöverket Borås kommun vid ett flertal tillfällen. Vid besöken noterade verket att arbetsmiljön för socialsekreterarna vad dålig. Hög arbetsbelastning, stress, våld och hot var vanligt förekommande.

Borås kommun åtgärdade bristerna. Men åtgärderna var inte tillräckliga, ansåg Arbetsmiljöverket vid ett uppföljningsbesök. Det fanns fortfarande risk för ohälsa och olycksfall på grund av hög arbetsbelastning och stress.  

Arbetsmiljöverket gav därför kommunen ett vite på 400 000 kronor. Kommunen ogillade vitet och gick till förvaltningsrätten med ärendet, då de ansåg att de hade åtgärdat alla punkter. Förvaltningsrätten gick på kommunens linje. Så Arbetsmiljöverket överklagade i sin tur domen till kammarrätten.

Nu är ärendet avgjort. Rätten anser att Arbetsmiljöverket haft rätt att kritisera kommunen och utfärda vitet. Men att kommunen faktiskt uppfyllt tre av de ursprungliga fyra kraven från verket.

Borås kommun måste senast den sista september i år ha minskat arbetsbelastningen för sina socialsekreterare. Om inte så har skett måste de böta 200 000 kronor.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum