×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Avtal klart för 4 500 medlemmar i Vision

2012-04-13, Tidningenvision.se

Visions medlemmar som arbetar på kommunala energibolag har fått ett nytt löneavtal. Precis som tidigare innehåller avtalet inga procentsiffror.

–Det har varit sifferlösa avtal på det här området i många år. Totalt sett har det fungerat bra och gett ett bra utfall. Det finns företag där det har fungerat sämre men då får man vidta andra åtgärder, säger Visions ombudsman Britta Kärnström.

Avtalet, som Vision tecknat med arbetsgivarorganisationen KFS, gäller från 1 april och ett år framåt. Det innehåller inga större förändringar av anställningsvillkoren. Men en punkt är att de som jobbar skift får bättre övertidsersättning under storhelger om de måste jobba över i direkt anslutning till skiftet.

Dessutom har skrivningarna i avtalet som gäller själva löneprocessen blivit tydligare och lättare att förstå.

–Det beskriver hela processen både med lönesamtal och lönekriterier men också hur den lokala lönebildningen fungerar, till exempel vad det är som påverkar lönen, säger Britta Kärnström.

I sina avtalsyrkanden ville Vision bland annat att de som har 25 semesterdagar skulle fler och att de som är visstidsanställda skulle få bättre villkor. Det har arbetsgivaren inte gått med på. KFS har å andra sidan inte heller fått igenom sina krav på försämringar av villkoren.

–Arbetsmarknadens parter i övrigt har egentligen inte kommit fram till några stora förändringar och det är likadant här, säger Britta Kärnström.

En nyhet är att parterna har tillsatt en arbetsgrupp som ska ta fram ett förslag på ett tillsvidareavtal, det vill säga ett avtal som löper på om inte någon av parterna säger upp det. Enligt arbetsgivarna ger det större kontinuitet och en jämnare process.
 
–Vi tycker det är intressant så vi ska i alla fall vara med och arbeta fram ett förslag som kan tillgodose våra medlemmars intressen. Men det är mycket som behöver utredas innan vi kan skriva ett avtal, säger Britta Kärnström.

Förslaget om tillsvidareavtal ska vara klart vid årsskiftet.
 
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum