×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Avtal i kommunala bolag dröjer

2012-04-04, Tidningenvision.se

Visions medlemmar som jobbar i kommunala bolag får vänta ett tag till på ett nytt löneavtal. Det gamla avtalet gick ut sista mars men parterna har ännu inte kunnat enas om ett nytt.

–Vi har främst koncentrerat oss på avtalet som rör energibolagen eftersom det är det största men vi är inte färdiga ännu, det återstår fortfarande detaljer, säger Visions förhandlare Britta Kärnström.

Visions förhandlingar med arbetsgivarorganisationen KFS rör hela 13 branschavtal som samtliga gick ut den 31 mars. Förutom det största området energi handlar det även om bland annat renhållning, VA, fastighet, vård och omsorg samt utbildning.

Energiavtalet berör 4 500 medlemmar medan de andra avtalen rör mellan 100 och 500 medlemmar. Inga branschavtal är ännu klara.

Att de gamla avtalen gick ut i helgen har ingen praktisk betydelse för medlemmarna. Fram tills de nya avtalen är färdigförhandlade och påskrivna förlängs villkoren i de gamla avtalen successivt med sju dagar i taget.

När räknar du med att de nya avtalen ska vara klara?

–Jag hoppas att vi kommer att vara klara i mitten av april men sånt kan man aldrig garantera, säger Britta Kärnström.

Kan det bli aktuellt att kalla in medlare?

–Nej, som det ser ut i dag finns det ingen anledning att tro att vi ska hamna i det läget.

I sina yrkanden till de nya avtalen har Vision bland annat krävt att medlemmarna ska få större löneökningar än inflationen.
De nuvarande avtalen är sifferlösa och Vision har inte yrkat på några fastlagda procentsiffror i de pågående förhandlingarna.

Vision kräver att lönesättningen ska bli tydligare genom att alla anställda har uppsatta mål för sitt arbete och att resultatet ska märkas i lönen.

Vision yrkar dessutom på längre semester för de medlemmar som har 25 dagar. Ytterligare ett yrkande är att medlemmarna ska få möjlighet att träna på arbetstid och få motionsbidrag från arbetsgivaren.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum