×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Äldre får vänta med att bo tillsammans

2012-04-03, Tidningenvision.se

Äldre par skulle få rätt att fortsätta bo tillsammans när en av dem flyttar in på äldreboende. Nu riskeras lagändringen att försenas.

Socialdepartementet skickade förra året ut ett förslag om parbogaranti på remiss. Där föreslås en skärpning i socialtjänstlagen så att kommuner inte ska kunna skilja par åt när bara den ena partnern måste bo på hem.

I många kommuner fungerar det i dag men i andra kommuner frågar man inte paren, det visar en enkätundersökning som riksdagens utredningstjänst gjorde 2010.

Enligt lagförslaget ska det anses ingå i en skälig levnadsnivå att få fortsätta bo tillsammans. Förutsättningen ska dock vara att paret bott tillsammans innan.

Regeringen ville ha en proposition klar till 20 mars så att riksdagen skulle hinna ta beslut under våren. Men lagrådsremissen, som ska ligga till grund för propositionen, är inte ens klar.

Socialutskottets ordförande Kenneth Johansson (C), säger till Dagens Nyheter att han inte har någon förklaring till varför propositionen blivit så försenad, men att det inte finns några politiska motsättningar i frågan.

Lagändringen var planerad att träda i kraft 1 juli 2012, men blir nu försenad.

Johan Rönnblom

johan.ronnblom@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum