×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Visselblåsare till Europadomstolen

2011-09-20, Tidningenvision.se

Arbetsdomstolen gav Södertälje sjukhus rätt att flytta på undersköterskan Peter Magnusson. Men nu har LO-TCO Rättsskydd vänt sig till Europadomstolen – och kräver skadestånd av staten.

I SVT Debatt i januari 2009 hävdade Peter Magnusson att det förekom rasism på sjukhuset. Arbetsgivare valde då att flytta honom till en annan avdelning, och i maj i år gav Arbetsdomstolen Södertälje sjukhus rätt.

LO-TCO Rättsskydd vill utifrån ett annat mål i Europadomstolen göra en prövning om svenska staten är skadeståndsskyldig gentemot Peter Magnusson. Juristerna anser att Arbetsdomstolen inte har skyddat undersköterskans yttrandefrihet och kritiserar att frågan inte ens tas upp i målet.

Nu väntar Peter Magnusson på besked om Europadomstolen tar upp fallet eller inte.
- Att facket också verkar se någon felaktigt i Arbetsdomstolens dom och verkligen kämpar vidare tycker jag känns principiellt viktigt, säger han till Länstidningen Södertälje.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum