×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision stämmer Helsingborgs stad i AD

2011-09-28, Tidningenvision.se

Friskvårdskonsulenten låg i skilsmässa och tog ut en semesterdag utan att säga till. Det ledde till att mannen omplacerades. Nu har Vision stämt arbetsgivaren Helsingborgs stad i Arbetsdomstolen.

Den 49-årige mannen har varit anställd i Helsingborgs stad i 23 år och hade sedan 1997 arbetat i kommunens friskvårdsverksamhet, som han själv byggt upp sedan han omskolat sig till friskvårdskonsulent.   

I samband med en skilsmässa tog han i september 2009 ut en semesterdag på grund av ett akut behov att ordna en ny bostad.

Han ansökte inte om ledigheten eftersom han uppfattade att riktlinjerna tillät honom att få semestern godkänd i efterhand.

Dagen efter fick friskvårdskonsulenten veta att en medarbetare ville bli omplacerad eftersom hon hade synpunkter på hur han skötte sina arbetstider.

Några dagar senare meddelade hans chefer istället att han skulle bli omplacerad till ett hantverksprojekt eftersom han gjort sig skyldig till olovlig frånvaro när han tagit ut semesterdagen.

49-åringen motsatte sig omplaceringen, men när han vid ett senare möte ville förtydliga det, blev han ombedd att skriva under minnesanteckningar som sade att han godkänt den.

Under en tvisteförhandling med Vision höll arbetsgivaren med om att 49-åringens frånvaro kunde regleras i efterhand och semesterdagen beviljades senare också.

Frånvaron var därmed godkänd men friskvårdskonsulenten har fortfarande inte fått komma tillbaka till jobbet.

Trots flera förhandlingar har parterna inte kunnat komma överens och nu har Vision stämt Helsingborgs stad i Arbetsdomstolen.   

Vision vill att kommunen betalar 100 000 kronor i skadestånd till både 49-åringen och fackförbundet för brott mot kollektivavtal och ytterligare 75 000 kronor till Vision för brott mot MBL.

Enligt stämningsansökan får en arbetsgivare inte omplacera en anställd mot dennes vilja och eftersom ledigheten senare beviljats var det inte fråga om olovlig frånvaro vilket var det skäl som arbetsgivaren angav.

Vision anser också att även om domstolen skulle komma fram till att frånvaro var olovlig, är det inte skäl nog för en omplacering. Det var också fel av arbetsgivaren att inte förhandla med förbundet om förflyttningen.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum