×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision säger nej till missbruksutredningen

2011-09-22, Tidningenvision.se

Vision säger nej till missbruksutredningens förslag om att samla ansvaret för missbruksvården till landstingen. Förbundet slår i sin remiss fast att socialtjänstens psykosociala insatser undervärderas.

I våras lade Gerhard Larsson fram missbruksutredningens förslag till regeringen. Han föreslog att kommunerna även i fortsättningen ska ha ansvaret för rådgivningen till missbrukare, samt ordna sysselsättning, försörjning och boende.

Det som väckte mest uppmärksamhet var förslaget att landstingen, som i dag är huvudman för den medicinska vården, även bör få ansvaret för psykosocial behandling. Det blir större effektivitet i insatserna om medicinsk behandling och psykosociala insatser samlas hos en huvudman, löd Gerhard Larssons argument.

I sin remiss konstaterar Vision att perspektivet i utredningen är medicinskt och att socialtjänstens psykosociala insatser undervärderas. Förbundet slår också fast att förslagen inte löser gränsproblemen mellan huvudmännen, och varnar för att nya gränsproblem kommer att uppstå.

Utredningen har gått på remiss till 185 kommuner, landsting, yrkesföreningar, brukarorganisationer och vårdgivare och synpunkterna ska vara inne senast den 15 oktober. I en tidigare remissrunda gick bland annat Sveriges Kommuner och Landsting, Socialstyrelsen och Akademikerförbundet SSR på samma linje som Vision.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum