×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vårdval tvingar landsting att varsla

2011-09-19, Tidningenvision.se

Varsel på upp till 50 personer väntar på landstingsdrivna vårdcentraler i Sundsvall. Tidigare sparkrav och två nya privata vårdcentraler ligger bakom nedskärningarna.


Turordningsförhandlingar med alla landstingsfacken pågår just nu och varslen kommer att ske i två steg. I det första steget, som är en konsekvens av tidigare sparplaner, berörs ett tiotal sjuksköterskor. Steg två berör 39 tjänster, i Visions yrkesgrupper handlar det om fem medicinska sekreterare och två arbetsterapeuter.

Det större varslet är en anpassning till många patienter väntas byta vårdcentral.
–Det handlar om etableringar av nya vårdcentraler i Sundsvall.  Vår bedömning är att vi kommer tappa ungefär 14 000 vårdinvånare i Sundsvall, säger Harald Englund, personalchef inom primärvården i Landstinget Västernorrland.

Harald Englund känner också en oro för att landstinget ska tappa medarbetare till de privata vårdcentralerna. Exempelvis tar han upp att medicinska sekreterare, enligt uppgift, får högre lön på privata vårdcentraler i länet än vad de får inom landstinget.
–Jag är rädd att de nya aktörerna plockar russinen ur kakan, de med bäst kompetens, säger han.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum