×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Uppsala inför spärr i journalsystemet

2011-09-22, Tidningenvision.se

Landstinget i Uppsala blir först med att införa en lokal spärrtjänst i journalsystemet. Där ska patienter kunna spärra vissa uppgifter i sina sjukjournaler.

I vintras blev Landstinget i Uppsala län JO-anmält av en person som ville att hennes journal bara skulle vara tillgänglig för personalen på Akademiska sjukhusets kvinnoklinik. Men en sådan spärr gick inte att ordna med de normala rutinerna i journalsystemet Cosmic, skriver tidningen IT-i vården.

Senare fick landstinget även kritik av Datainspektionen för att det var omöjligt att spärra vissa uppgifter som läkemedelslistor och laboratorieanalyser i systemet. Detta trots att patienterna enligt patientdatalagen har rätt att spärra information så att andra vårdgivare inte ska få direktåtkomst till den.

Datainspektionen misstänker att flera landstingar har liknande brister och genomför nu en granskning av alla landsting.
Landstinget i Uppsala län har för tillfället en provisorisk spärrtjänst men kommer i november att införa en permanent lösning. Där kommer patienterna kunna spärra journaluppgifter så att andra landsting eller privata vårdgivare inte kommer åt dem.

– Spärrtjänsten som vi inför i höst har utvecklats för hela landet men vi i Uppsala blir piloter och blir först att använda den, säger projektledaren Britt Ehrs till IT i vården.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum