×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Uddevallabor ger sin kommun bottenbetyg

2011-09-28, Tidningenvision.se

Nästan var femte som bor i Uddevalla skulle inte rekommendera någon att flytta dit. En medborgarundersökning visar att invånarna är fortsatt missnöjda trots demokratisatsningar från kommunen.

– För fjärde mätningen i rad sjunker siffrorna på hur nöjda våra medborgare är. Det är en trend i hela landet men det är föga tröst. Det ser inte så muntert ut, säger Stefan Björling, demokratiutvecklare i Uddevalla kommun, till tidningen Bohuslänningen.

Statistiska centralbyråns medborgarundersökning som genomfördes i våras visar att Uddevallaborna har lågt förtroende för kommunens verksamhet och att de upplever sig ha små möjligheter att påverka kommunala beslut.

Redan efter den första medborgarundersökningen 2005 visade det sig att medborgarna tyckte att de hade små möjligheter att påverka.

Därför startades 2008 ett EU-projekt med sju miljoner i budget för att bättra på medborgarnas inflytande. Trots det ligger Uddevalla fortfarande under snittet jämfört med liknande kommuner.

Enligt Stefan Björling är tron på Uddevalla som en framtidskommun viktig. Han oroas av att invånarna inte känner att de kan påverka och tror att deras negativa syn på kommunen kan få stora konsekvenser.

–Ta exemplet från undersökningen där 16 procent svarar att de aldrig skulle rekommendera en vän att flytta hit. Det är allvarligt, säger han till Bohuslänningen.

Sabina Fabrizi

sabina.fabrizi@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum