×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tog nakenbilder på vårdtagare

2011-09-07, Tidningenvision.se

En anställd i hemtjänsten fotograferade en vårdtagare i duschen och visade upp bilden på en fest. Nu är fyra anställda inom Lerums kommun avstängda från sina jobb.

En kvinnlig anställd fotograferade en äldre kvinnlig vårdtagare i duschen. Sedan visade hon upp bilden på en privat fest, där flera kollegor var med.

En kollega tog illa vid sig och tänkte anmäla händelsen, som inträffade i våras. Men hon var rädd att själv bli anmäld på grund av en annan händelse där hon och en kamrat gått in och hjälp en kvällsarbetande kollega på sin fritid.
Det är inte tillåtet att tjänstgöra när man är ledig och dessutom hade hon förfalskat sin tjänstgörande kollegas namnteckning när hon delat ut medicin.

Förra veckan tog vårdbiträdets dåliga samvete överhanden och hon anmälde både bilden på patienten och namnteckningen.

– Det är upprörande att man i hela taget kan utsätta gamla människor på det här sättet, säger Carina Särnblom, ansvarig för äldreomsorgen i Lerums kommun till Göteborgs-Posten.

Den fotograferande kvinnan var timanställd och har tvingats sluta. De tre andra, som hjälptes åt med hemtjänstarbetet trots att två var lediga, är avstängda i väntan på att saken ska utredas. En lex Sarah-anmälan kommer att göras och de anställda är dessutom polisanmälda för tjänstefel. Den fotograferande kvinnan kan även komma att ställas till svars för ofredande.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum