×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Stor optimism om offentliga jobb

2011-09-13, Tidningenvision.se

Trots den ekonomiska turbulensen i Europa och USA är efterfrågan på jobb i Sverige fortsatt stor. Flest jobb finns i bygg- och energibranschen samt inom offentliga sektorn.

Det är bemanningsföretaget Manpower som i sin nya arbetsmarknadsbarometer konstaterar att efterfrågan på arbetskraft är stor. Samtliga branscher utom handeln förväntar sig en ökad sysselsättning under det fjärde kvartalet. 

Arbetsmarknaden är fortsatt stark i Stockholmsregionen men östra Götaland har störst efterfrågan. Västra Götaland och Halland står däremot inför betydande neddragningar efter en lång period med optimistiska prognoser och även i Skåne ser det mörkt ut.

Störst efterfrågan är det inom bygg- och energibranschen samt offentlig sektor. Den offentliga sektorn inklusive sjukvård och skola visar den mest optimistiska sysselsättningstrenden sedan 2004 både för det fjärde kvartalet och för det kommande året.

Manpowers arbetsmarknadsbarometer bygger på 65 000 intervjuer med arbetsgivare inom näringslivet och offentlig sektorn i 41 länder. I Sverige har 750 arbetsgivare intervjuats.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum