×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Stenhårda sjukregler mjukas upp

2011-09-16, Tidningenvision.se

Högre ersättning till nollklassade och mer pengar till rehabilitering. Dessa lättnader i sjukförsäkringen föreslår regeringen i sin budgetproposition nästa vecka.

Regeringen föreslog i våras att reglerna i den kritiserade sjukförsäkringen skulle mildras. Nu har förslaget tröskats igenom alla remissinstanser och i dag på Dagens Nyheters debattsida presenterar socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) en mer uppmjukad variant av de tidigare hårda reglerna.

Nollklassade, det vill säga personer som tidigare haft tidsbegränsad förtidspension, har i det gamla systemet ofta tvingats söka socialbidrag. Enligt det nya förslaget kommer denna grupp att kunna få ersättning i nivå med vad de hade tidigare.

Möjligheten till individuella bedömningar vid sjukförsäkringen 2,5-årsgräns utökas något. Dessutom utökas statens medel till rehabiliteringsinsatser rejält.

Förslagen presenteras i sin helhet i budgetpropositionen nästa vecka.
 

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum