×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Socialstyrelsen frågar om demensvården

2011-09-16, Tidningenvision.se

Socialstyrelsen ber nu anhöriga, personal och brukare om synpunkter på hur de ser på bemanningen i demensvården.

Socialstyrelsen nationella tillsyn visade att sex av tio demensboenden saknar bemanning under kortare eller längre tidsperioder på nätterna. Nya bindande regler för bemanningen är på väg och enligt Socialstyrelsen har det stor betydelse för att omsorgen ska vara trygg och säker.

Nu efterlyser Socialstyrelsen synpunkter på hur anhöriga, personal och dementa själva uppfattar bemanningen i olika situationer.

– Demenssjuka är en utsatt grupp som själva kan ha svårt att ta till vara sin rätt. Vi vill därför lyssna på vad anhöriga och personal har för synpunkter på hur det fungerar på särskilda boenden idag, säger Birgitta Resenius, projektledare för arbetet, i ett pressmeddelande.

Fram till den 31 oktober kan alla som vill anonymt fylla i en enkät på Socialstyrelsens webbplats. Frågorna berör bland annat om det finns tillräckligt med personal på nätter och helger, om personalen har rätt kunskaper och om man kan få hjälp att duscha så ofta man behöver.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum