×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

SKTF byter namn till Vision

2011-09-02, Tidningenvision.se

Sent på fredagskvällen avslöjades det nya namnet. SKTF finns inte längre utan förbundet heter från och med nu Vision. Förbundets tidning byter samtidigt namn till Tidningen Vision.

Det nya namnet Vision presenterades för 800 gäster i Stockholms stadshus där SKTF firade 75-års jubileum. Bland gästerna fanns bland andra Kronprinsessan Victoria och tidigare förbundsordföranden som Björn Rosengren, Sture Nordh och Eva Nordmark.

Förbundets nuvarande ordförande Annika Strandhäll säger att förbundet behöver ett nytt namn eftersom det inte längre organiserar bara kommunala tjänstemän utan även anställda i landsting, kyrkan och privata företag.

–Vi valde till slut Vision för att det harmoniserar bra med var vi befinner oss nu. Vi är ett modernt och visionärt fackförbund och medlemmarna har egna visioner och planer – som vi kan hjälpa dem att göra verklighet av, säger Annika Strandhäll.

Men hur unikt är Vision? Det är ett ord som används flitigt i många olika sammanhang.

–Det är unikt i fackföreningsrörelsen. Vi kommer att särskilja oss från andra förbund.

Finns det risker med att byta namn, som att folk kommer gå ur eller inte känna igen sitt förbund längre?

–Det är viktigt att våra förtroendevalda jobbar aktivt och visar sig ute på arbetsplatserna för att inte tappa medlemmar. Namnet är inget ”quick fix” utan förpliktigar. Vi måste vara en positiv förebild för medlemmarna. Det går inte att komma ut på arbetsplatser och företräda Vision om man inte själv har en, säger Annika Strandhäll.

Det nya namnet har vaskats fram ur 1 200 förslag som förbundet fått in från medlemmarna. Totalt kostar namnbytet omkring 20 miljoner kronor, vilket enligt kanslichefen Torbjörn Bredin är inom den budget som förbundet räknat med.

–20 miljoner kan låta som mycket pengar. Men vi gör den sannolikt den största, mest offensiva satsningen i förbundets historia. Det är en nödvändig investering och dessutom ska man komma ihåg att det är pengar vi behövt använda för att förnya och marknadsföra oss även om vi inte bytt namn.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum