×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Sigtuna granskas efter barnamord

2011-09-23, Tidningenvision.se

Både Socialstyrelsen och Skolinspektionen ska granska Sigtuna kommuns agerande kring fallet där två små pojkar blev mördade.

Socialstyrelsen ska undersöka hur kommunens socialförvaltning hanterar ärenden som gäller barn. En anledning är fallet där två pojkar, fyra och åtta år, misstänks ha blivit mördade av sin mamma.

– Det är ett beslut utifrån det fruktansvärda som hänt, men också utifrån att vi har flera klagomål på Sigtuna sedan tidigare, säger Agneta Krantz, sektionschef vid Socialstyrelsens region öst, till Sveriges Radio Uppland.

Kommunens trygghetschef Eva Hamberg tycker det är bra att Socialstyrelsen granskar kommunen.

– Vi känner inte att vi har någonting att dölja. Det är bra att det finns en myndighet som kan gå in och granska sådana viktiga ärenden, säger hon till TT.

Skolinspektionen ska granska hur skolan och kommunen agerade då den äldre pojken uteblev från skolan.

– Vi kommer att begära in en redovisning från kommunen hur deras rutiner för skolpliktsbevakning ser ut. Därefter får vi fundera på om vi vidtar ytterligare åtgärder, säger myndighetens chefsjurist Marie Axelsson.

Socialstyrelsens öppna jämförelser visar på stora skillnader mellan kommunerna hur de arbetar för att upptäcka missförhållanden bland barn och unga. Sigtuna kommun saknar till exempel formell samverkan mellan skola och socialtjänst. Men enligt kommunen behöver det inte innebära någon brist.

– Vi har andra former av samverkan och har inte sett behov av den här särskilda typen av formaliserade avtal, säger Eva Hamberg till TT.
 
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum