×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Regeringen vacklar om pengar till vanvårdade

2011-09-13, Tidningenvision.se

Ställd inför en enig opposition i riksdagen öppnar nu regeringen för att de fosterbarn som vanvårdats på samhällets institutioner kan komma att få ersättning.

Upprättelseutredningen föreslog i vintras att ett förbehållslöst erkännande av den vanvård som förekommit på samhällets institutioner mellan 1920 och 1980. Utredningen föreslog också att de drabbade skulle få ett enhetligt belopp på 250 000 kronor.

För ett par dagar sedan meddelade barn- och äldreminister Maria Larsson (KD) att regeringen säger nej till ersättning eftersom det inte går att hitta en rättssäker och rättvis bedömning av vilka som ska få pengar.

Men sedan det står klart att en enig opposition går emot regeringens linje, öppnar Maria Larsson dörren för de drabbade. På måndagskvällen sade hon till TT att om oppositionen kan presentera ett förslag som är rättssäkert och rättvist är hon beredd att lyssna.

Under dagen kommer Maria Larsson bjuda in Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet till diskussioner.
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum