×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Oro för vikariestopp i Bromölla

2011-09-26, Tidningenvision.se

Ett stopp för vikarier, nyanställningar och timanställda. Den drastiska åtgärden ska Bromölla kommun ta ställning till i kväll.

Budgeten i den lilla kommunen i nordöstra Skåne pekar på ett underskott på drygt åtta miljoner vid årets slut. Därför presenterade kommunledningen för några veckor sedan planer på ett stopp för nyanställningar och vikarier. Efter reaktioner från fackliga organisationer och invånare sköts beslutet upp tills att en riskanalys gjorts, skriver Kristianstadsbladet. 65 arbetsplatser i kommunen har nu fått tycka till om vad ett vikariestopp skulle innebära.

Fler arbetsplatser påpekar risker om förslaget skulle gå igenom, exempelvis biblioteket, fritidsgården Tunan, räddningstjänsten och LSS-verksamheten. Räddningstjänsten skriver exempelvis att ”med reducerad styrka kan vi inte göra en livräddningsinsats med rökdykare.”

Andra kommunala verksamheter anser inte att ett anställnings- och vikariestopp skulle påverka deras enheter. Det gäller bland annat personal- och fastighetsenheten. Personalchefen Freddy Sörensen har också sagt till Kristianstadsbladet att kommunen kan tänka sig att göra undantag från vikariestoppet om det skulle uppstå arbetsmiljörisker.

Beslut om ett eventuellt vikariestopp tas på extrainsatt fullmäktigemöte ikväll.
 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum