×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Olika avgifter på äldreboenden

2011-09-27, Tidningenvision.se

I vissa kommuner måste personer som bor på äldreboenden betala mat och vård även när de inte är där – medan andra kommuner ger reducerad avgift. SKL vill nu ha en rättslig prövning.

Kostnaden för mat och vård på äldreboenden varierar mellan kommuner. Vissa kommuner gör avdrag när vårdtagaren är borta medan andra inte gör det.
Manne Larsson som har sin mamma på ett äldreboende i Älvsbyn är upprörd över att kommunen tar ut avgifter även för dagar när modern inte är på plats.
- Vi kommer att bestrida räkningarna så långt det går, säger han till Radio Norrbotten.

Och han får stöd av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL. Trots att varje enskild kommun har mandat att själv bestämma över sina avgiftssystem välkomnar Per-Olov Nylander på SKL en rättslig prövning.
- Den som är missnöjd med situationen ska få det rättsligt prövat. Det är vanligt att det finns någon form av reduktion, säger han till radion.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum