×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nyköping ska hbt-certifieras

2011-09-21, Tidningenvision.se

Målet är att hela Nyköpings kommun ska hbt-certifieras. Först ut är ungdomsmottagningen.

Fakta

Idag är 28 verksamheter certifierade. Till exempel:

Barnmorskemottagningen - Arvika
Sektionen för nätverks- och familjevåldsarbete - Botkyrka
Barnahus - Eskilstuna
Elevhälsan - Karlstad
Porsöns vårdcentral - Luleå
Rosenlunds vårdcentral - Jönköping
Förskolan Nicolaigården - Stockholm
Attendo Individ och Familj: Katarina ungdomshem - Stockholm
Folktandvården - Uppsala län

Källa: RFSL

-Det är många ungdomar som upplever brister i förhållningssätt och kunskap kring hbt-frågor, säger kommunalrådet Nicklas Franzén (V).
Den rödgröna majoriteten i Nyköping satsar på hbt-certifiering av sin verksamhet. Beslutet togs i samband med budgeten för 2012.

-Vi tycker att det är viktigt att sätta fokus på hbt-frågor. Nyköping har hittills inte haft fokus på det alls. Vi måste ge den här gruppen ett naturligt bemötande och personalen ska vara insatt i deras problematik, säger Nicklas Franzén.

Det är RFSL som håller i certifieringen. Personalen får gå en utbildning som bland annat handlar om bemötande, arbetsmiljö, hatbrott, våld i samkönande relationer, sexualitet och hälsa.

-Vi har blivit rekommenderade att börja med ungdomsmottagning och barnahus, eftersom ungdomar är de som oftast har kontakt med offentliga verksamheter. Sedan vill vi fortsätta med skolan och särskolan.

Nicklas Franzén säger att målet är att hela kommunen ska bli certifierad men hur lång tid det kommer att ta beror på ekonomin.

 
 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum