×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Mer statsbidrag till frikyrkor

2011-09-07, Tidningenvision.se

För första gången på elva år höjs statsstödet till trossamfunden. Anslaget höjs med 10 miljoner till 60 miljoner kronor.

SST, nämnden för statligt stöd till trossamfunden, som fördelar bidragen till samfunden, har under flera år tryckt på för att få till stånd en ökning av stödet som varit oförändrat i över ett decennium. I vintras begärde man att regeringen skulle höja bidragen som samfunden kan söka från 50 till 79 miljoner kronor. Nu blev det 60 miljoner kronor.

– Det är en god början, säger Sven-Eric Andersson, biträdande sekreterare i SST.

Största delen av statsstödet fördelas till samfunden efter hur många gudstjänstbesökare de har. Därtill finns bland annat ett anslag till sjukhuskyrkan som legat på cirka 5 miljoner kronor per år.

Gunnel Andreasson på Sveriges frikyrkosamråd konstaterar att de pengarna inte har räckt för att hålla bemanningen i sjukhuskyrkan. Sedan 2004 har var tredje sjukhuspastor tvingats gå ned i arbetstid.

– Med så många års oförändrat bidrag har det blivit väldigt påtagligt att församlingarna inte förmår att bära kostnaderna. Många av de anställda vet att ekonomin svajar och sitter med en klump i magen. säger Gunnel Andreasson som hoppas att sjukhuskyrkan får en del av det höjda statsbidraget.

– Då skulle vi förhoppningsvis kunna stabilisera tjänsterna, säger hon.

 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum