×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Mer än hundra språk på Årets bibliotek

2011-09-22, Tidningenvision.se

En global mötesplats som låter besökarna ta del av litteratur över 100 olika språk. Så beskrivs Internationella biblioteket i Stockholm som i dag utsågs till Årets bibliotek.

Fakta

Internationella biblioteket arbetar oförtrutet med att människor ska få litteratur på sina språk, det är ett bibliotek för hela Sverige. Arbetet är uppskattat nationellt och regionalt av såväl bibliotek som föreningar och organisationer. De arbetar dessutom även aktivt och engagerat med att på olika sätt stötta och ge råd till andra bibliotek i frågor som gäller mötet med olika kulturer.
 

–Det är fantastiskt,  nu är jag lite subjektiv men personalen och biblioteket gör ett fantastiskt arbete varje dag så jag tycker att de förtjänar det, säger bibliotekschefen Larry Lempert.

Internationella biblioteket ingår i Stockholms stadsbibliotek och ligger i centrala Stockholm. Biblioteket har 200 000 böcker på mer än 100 språk. Personalen talar sammanlagt 25 språk. Larry Lempert säger att Internationella biblioteket just nu arbetar med att få bibliotekspersonal ut i landet att bli mer mångspråkig.

–Det är viktigt att barn och ungdomar kan identifiera sig med personalen också och inte bara med böckerna.
I hyllorna finns både romaner och faktaböcker för barn och vuxna, lexikon och uppslagsverk - tidningar och tidskrifter.

Dessutom har biblioteket videofilmer och CD-skivor med musik från hela världen till hemlån. Även låntagare utanför Stockholm kan han nytta av Internationella biblioteket. Det fungerar nämligen som lånecentral för landets alla bibliotek.

Internationella biblioteket hjälper också andra bibliotek att låna in böcker från andra länder, samt med olika databas- och informationssökningar.

Utmärkelsen Årets bibliotek har delats ut av fackförbundet DIK sedan 1986.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum