×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Marks kommun drar i nödbromsen

2011-09-09, Tidningenvision.se

Marks kommun inför anställnings- och inköpsstopp med omedelbar verkan. Kommunen har dragit på sig ett underskott på 53 miljoner kronor.

–Det är oroande. Det är ett mycket allvarligt läge, säger Mats Pontén, Visions avdelningsordförande i Marks kommun.

Enligt Mats Pontén är det socialförvaltningen samt barn- och utbildningsförvaltningen som tillsammans  dragit över sina budgetar med sammanlagt 53 miljoner kronor hittills i år. Kommunledningen utesluter inte att det kan bli nödvändigt att säga upp personal.

–Det kommer i så fall att bli den allra sista utvägen. Man ser först över de som går i pension och sedan tittar man på alla timanställda och ser vad man kan göra där, säger Mats Pontén.

Anställningsstoppet infördes i går med omedelbar verkan. Inköpsstoppet innebär att man in princip inte får köpa in någonting som inte är absolut nödvändigt för att verksamheten ska fungera.

Förvaltningarna måste också enligt Mats Pontén göra månadsvisa redovisningar av sina kostnader.

–Det gäller till exempel inköpslistor, hur mycket de timanställda har jobbat och personalens övertid.

Mats Pontén tror att kommunen kommer att få svårt att reda ut sina ekonomiska problem innan årsskiftet.

–Det gör att vi kommer att ta med oss en stor skuld in i nästa år. Fram till 2014 ser det mycket mörkt ut.
 
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum