×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Män på bygge får lättare livränta

2011-09-29, Tidningenvision.se

En skadad svenskfödd man i byggbranschen har lättare att få livränta än en invandrad, utsliten kvinna i vårdsektorn. I en rapport från Försäkringskassan konstateras att handläggarna verkar påverkas av sina egna fördomar.

Försäkringskassan har granskat 400 fall där personer sökte livränta för arbetsskada. Av 56 som arbetade i vården fick bara en person bifall på sin ansökan. Av de 72 som hade gruv-, bygg- eller anläggningsarbete fick 24 bifall, skriver Dagens Nyheter.

Försäkringskassan har även intervjuat handläggare och drar slutsatsen att dessa omedvetet antar att män jobbar hårdare och har tyngre arbetsuppgifter.

Anledningen till att personer födda utanför EU oftare får avslag än andra kan bero på att man bara har rätt till ersättning om skadan har uppstått under arbete i Sverige.  Handläggarnas vetskap om detta leder till att dessa fall ofta inte blir tillräckligt utredda.

Försäkringskassan konstaterar också att det bara i 60 procent av de 400 utredningarna finns tillräckligt underlag för att kunna fatta beslut om livränta.
 

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum