×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Män jobbar allt mindre

2011-09-01, Tidningenvision.se

I dag jobbar kvinnor 21 minuter mer per dag jämfört med för tio år sedan. Samtidigt minskar männens förvärvsarbete, visar en ny undersökning.

Kvinnor och män förvärvsarbetar i genomsnitt lika mycket – cirka 7 timmar och 20 minuter per dag. Tidigare har männen jobbat något mer.

Enligt en undersökning från Statistiska centralbyrån, SCB, så har männens förvärvsarbete minskat med 14 minuter sedan år 2000. Kvinnorna har å andra sidan börjat jobba mer, en genomsnittlig ökning med 21 minuter per dag.

Även hemarbetet har blivit något mer jämlikt de senaste tio åren. Männens hemarbete har ökat med 11 minuter, medan kvinnornas har minskat med 14 minuter. Trots detta så ägnar kvinnorna fortfarande 45 minuter mer per dag åt att sköta hemmet.

När det gäller hemarbetet så ägnar sig kvinnor i större utsträckning åt hushållsarbete, medan männen lägger mer tid på underhållsarbete.
 

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum