×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Löner väntas öka med 3,5 procent

2011-09-12, Tidningenvision.se

Lönerna väntas öka med 900 kronor i månaden eller 3,5 procent nästa år. Den bedömningen gör Medlingsinstitutet och bankekonomerna.

Nu har avtalsrörelsen för 2012 börjat dra igång. LO kräver löneökningar på 3,5 procent vilket motsvarar 860 kronor i månaden. Facken inom industrin kräver 3,7 procent eller 910 kronor.

Det tycker arbetsgivarna är alldeles för mycket och därför borde resultat hamna någonstans strax under fackens krav, skriver TT. Tidigare år har resultatet hamnat mellan 70 och 80 procent av fackens ursprungliga krav.

–I sådana fall skulle löneavtalen landa på i runda slängar 700 kronor eller cirka 2,5 procent i påökt. Ovanpå detta kommer löneökningar utöver avtal, så kallad löneglidning, som historiskt brukar ligga strax under en procent, säger Bo Enegren på Medlingsinstitutet.

Bedömningen är därför att löntagarna kan räkna med i genomsnitt omkring 3,5 procent i löneökning nästa år. Bankekonomerna på Nordea och SEB gör ungefär samma bedömning.

–Det ligger inte mycket över det som vi har trott att de slutliga lönerna kommer att hamna på. Och de 3,5 procent som vi har lagt som löneökningar nästa år bör inte hota ekonomin på sikt. Det var relativt låga löneökningar senast, säger Daniel Bergvall, ekonom på SEB till TT.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum