×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ljungby stänger av misstänkt tjänsteman

2011-09-13, Tidningenvision.se

Ljungby kommun har stängts av en tjänsteman från sitt arbete. Den anställde misstänks för att ha gynnat vissa entreprenörer i upphandlingar.

– Det finns misstankar om förmögenhetsbrott, säger Anna Hesselstedt, personalchef på Ljungby kommun till Smålandsposten.

Enligt arbetsgivaren ska den anställde ha anlitat tre entreprenörer i sitt jobb på kommunen och även anlitat dem privat. Kommunens revisorer uppmärksammade saken och en utredning har påbörjats.

Även om kommunen kommer fram till att det inte förekommit några oegentligheter som mutor anser arbetsgivaren att det är fel att anlita kommunens entreprenörer för privata jobb.

– Ju högra upp i hierarkin du är desto mer förväntas du ta ansvar för dina handlingar, men om det är direkt fel ska vi nu utreda, säger hon.

Enligt kommunchefen Roland Eiman nekar den anställde till anklagelserna. Avstängningen gäller under trettio dagar då händelsen utreds.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum