×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Livsmedelsinspektioner läggs ut på Facebook

2011-09-15, Tidningenvision.se

Nu ska livsmedelsinspektörerna i Norrköpings kommun även lägga ut sina kontrollrapporter på Facebook. Tanken är att ge ökad upplysning till allmänheten.

Sedan drygt ett år tillbaka kan kommuninvånarna läsa livsmedelsinspektörernas kontrollrapporter på Norrköpings kommuns hemsida. I ett nystartat projekt tas ytterligare ett steg.

Rapporterna läggs från och med förra veckan även ut på en Facebook-sida. I projektet ingår också att inspektörerna ska genomföra 300 inspektioner på tre månader.

–Vi har det som mål och hoppas nå upp till det. Vi vill synliggöra att vi har god matsäkerhet i kommunen och att vi är snabba på att åtgärda de avvikelser vi hittar, säger Maria Pihlajärvi som är livsmedelschef vid Norrköpings kommun.

Den som vill ta del av eventuella anmärkningar mot en restaurang länkas till kommunens hemsida och den aktuella rapporten. På Facebook-sidan finns också bildexempel som beskriver olika typer av avvikelser och förslag på förbättringar. Vilken restaurang bilden kommer från anges dock inte.

–Det här är absolut inte ett sätt att hänga ut restauranger och kök. Det ska inte ha en negativ klang, det kan vara var som helst, säger Maria Pihlajärvi.

Facebook-sidan sköts av den livsmedelsinspektör som för dagen svarar i den telefonjour som finns för rådgivning till företagare. Inspektören lägger upp rapporter och bilder samt kontrollerar inkomna kommentarer.

Den här veckan innehas uppgiften av Axel Bark, som tycker den lämpar sig väl att sköta i de tidsluckor som uppstår mellan joursamtalen.

Han ser det som en indirekt utbildning av allmänheten i livsmedelshantering och som ett sätt att förenkla för kommuninvånarna att ta del av offentliga handlingar.

–  Det är inget merarbete egentligen. Information och rådgivning är en del av vårt arbete. Det är kul att vi når ut till många. Det blir en dialog till skillnad från om man skriver på en hemsida, säger Axel Bark.

Hittills har Facebook-sidan ”gillats” av över 1 000 personer. Restaurangägarna får information om att rapporterna visas på Facebook vid inspektionstillfällena och Axel Bark har bara mött positiva reaktioner.

–Jag höll en föreläsning för ett 40-tal företagare förra veckan och hörde inget direkt negativt. Restaurangägarna ser det som en fördel att kunna ta del av resultaten på nätet. På det sättet upplever de att de inte är ensamma om sina problem, säger han.

Inför lanseringen av Facebook-sidan har livsmedelsinspektörerna haft flera möten med kommunens informationskontor. Bland annat har de fått veta hur de ska hantera de kommentarer som kommer in på sidan och i vilka fall de ska tas bort.

Axel Bark tycker att den nya arbetsuppgiften innebär en del nya moment att tänka på.

–Det är lite speciellt eftersom vi är en myndighet. Man måste vara formell och tänka sig för så att man uttrycker sig på ett korrekt sätt, säger han.

Sabina Fabrizi

sabina.fabrizi@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum